Aallon Auto Oy

Aallon Auto Oy

Yhteistyö laajentuu joustavasti toiminnan mukana

Aallon Auto Oy on vuonna 1988 perustettu suomalainen perheyritys, jossa panostetaan asiakkaiden ammattitaitoiseen, asiakaslähtöiseen ja kustannustehokkaaseen palveluun noin 30 ammattilaisen voimin. Täyden palvelun modernit autokorjaamot sijaitsevat Helsingin Herttoniemessä, Espoon Muuralassa, Vantaan Tammistossa sekä Vihdissä. Kattavien huolto- ja korjaustoimenpiteiden lisäksi yritys tarjoaa myös pesu- ja rengaspalveluita.

Aallon Auto on tehnyt yhteistyötä Varumon kanssa jo kauan. Tilitoimistokumppani valittiin alun perin suositusten perusteella, ja toimintamallia on kehitetty yhdessä autokorjaamon toiminnan laajentuessa vuosien mittaan. Kokonaisvaltainen yhteistyö kattaa nykyään kirjanpidon ja palkanlaskennan lisäksi myös controller-palvelut.

 

Aallon-auto_IMG_1821_small

 

Valtteina tehokkuus, tarkkuus ja toimialatuntemus

Aallon Auton laskutus hoidetaan kokonaisuudessaan Procountorilla. Laskut tulevat verkkolaskuina tai skannauspalvelun kautta suoraan sähköiseen järjestelmään, jonka jälkeen Varumon kirjanpitäjä tiliöi ja tarkastaa ne. Tämän jälkeen ne tulevat jälleen yrityksen johdolle hyväksyttäväksi.

”On äärettömän kätevää, kun meillä ja tilitoimistolla on reaaliaikainen pääsy samaan ohjelmistoon”, sanoo Aallon Auton perustaja ja toimitusjohtaja Katariina Aalto.

Hän painottaa tekemisessä vaadittavaa tarkkuutta: kirjanpitäjän täytyy ymmärtää hyvin alan tuotteet, kun dimensiointi on heidän vastuullaan. Asiointi tuttujen ihmisten kanssa on helppoa ja joustavaa, kun voi luottaa siihen, että heille voi soittaa asiassa kuin asiassa ja apua saa aina.

 

Laadukasta raportointia ja tukea toiminnan kehittämiseen

Tavaksi on tullut pitää aina kuun vaihteessa tilitoimiston kanssa palaveri, jossa katsotaan tarkemmin, missä mennään ja miltä yrityksen lähitulevaisuus liiketoiminnan ennusteiden valossa näyttää. Esimerkiksi budjetointi tehdään yhteistyönä, ja vaikka päätökset Aallot tekevät toki itse, sparrausapua ja tukea on aina tarjolla Varumon puolelta – myös haastavina aikoina.

”Helpottaa paljon liiketoimintamme seurantaa ja suunnittelua, kun Sami osaa neuvoa myös niissä asioissa, joista emme välttämättä ymmärrä itse edes kysyä”, Katariina kiittelee.

Yrityksen sidosryhmät ovat antaneet tunnustusta laadukkaista raporteista, jotka tulevat ajallaan ja oikeassa muodossa yksityiskohtia myöten. Ja kun yhteistyökumppani on ajan tasalla taloushallinnon uusimmista tuulista, pystytään yhteistyötä myös laajentamaan ja päivittämään tarpeiden muuttuessa tai teknisten ratkaisujen kehittyessä.

”Esimerkkinä tästä olemme suunnitelleet uuden rajapinnan käyttöön ottamista Procountorin sekä autokorjaamoalan oman AutoFutur -ohjelmiston välillä, mikä tehostaisi toimintaamme entisestään”, Katariina kertoo.

About the Author