Skanveir Oy

Skanveir Oy

Pilvipalvelu tuo joustavuutta ja säästöjä

Skanveir Oy on magneetti- ja alipainenostotekniikkaan keskittyvä, vuonna 1979 perustettu suomalainen asiantuntijayritys. Motivoitunutta, nostotekniikan kokeneista asiantuntijoista muodostuvaa ydinjoukkoa täydentää vuosien varrella rakennettu luotettava alihankintaverkosto.

Hollolalaisen teollisuusyrityksen yhteistyö Varumon kanssa alkoi kesäkuussa 2013. Skanveir etsi tällöin taloushallintoonsa pilvipalvelupohjaista ratkaisua, joita oli tarjolla useampia eri vaihtoehtoja. Päätöksen ratkaisi Varumon ja Procountorin eduksi tilitoimiston palvelualttius.

”Varumon porukka todella halusi saada meidät asiakkaakseen. Aito innostus näkyi ja sai meidät vakuuttumaan siitä, että yhteistyö tulisi sujumaan”, Skanveirin toimitusjohtaja Kim Vepsäläinen muistelee valintatilannetta.

 

Skanveir_IMG_2173_small

 

Reaaliaikainen näkymä talouslukuihin ja projekteihin

Skanveirilla aiemmin käytössä ollut järjestelmä oli jäykkä ja raportit tulivat myöhässä. Prosessien pyörittäminen oli niin työlästä, että yrityksellä täytyi olla erikseen palkattu henkilö hoitamassa pelkkää taloushallintoa. Heikentyneen taloustilanteen aiheuttaessa kustannuspaineita tuli ajankohtaiseksi etsiä kustannustehokkaampaa vaihtoehtoa.

Varumon kautta Skanveir otti käyttöönsä Procountorin, joka osoittautui täydelliseksi ratkaisuksi pienehkön teollisuusyrityksen tarpeisiin.

”Procountor ei ole meille pelkästään kirjanpitoasia, vaan käytämme ohjelmistoa kaikkiin ostoihin ja hoidamme myös projektien seurannan sitä kautta”, Kim kertoo.

Kustannukset osoitetaan järjestelmässä tietylle dimensiolle eli työnumerolle, ja useampi ihminen lähettää myyntilaskuja tai esimerkiksi asiatarkastaa ostotilauksia sitä kautta. Taloustilannetta ja projektien kokonaisnäkymää pystytään tarkastelemaan nyt täysin reaaliaikaisesti, ja ohjelmiston käyttö on niin helppoa ja joustavaa, että se hoituu kätevästi oman työn ohessa.

 

Joustavaa ja mutkatonta yhteistyötä
Skanveirin erottaa monesta saman kokoluokan yrityksestä erityisen yksityiskohtainen projektiseuranta sekä se, että taloushallinnon ohjelmistoa käytetään kaikkien ostojen tekoon. Procountor taipuu hyvin myös vientikaupan laskutukseen, mikä on Skanveirille ratkaisevan tärkeää, sillä yli puolet yrityksen liikevaihdosta tulee suoraan viennistä.

Skanveirin ja Varumon yhteistyö kattaa tällä hetkellä reskontran hoitamisen, kirjanpidon sekä palkanlaskennan. Erityisen tyytyväisiä Skanveirilla ollaan oltu siihen, että Varumon ihmiset saadaan aina kiinni ja he vastaavat kyselyihin nopeasti. Kim suosittelee mielellään Varumoa myös muille pk-yrityksille.

”Toimintatapa on sellainen, että yhteistyön tekeminen on todella helppoa, joustavaa ja mutkatonta. Kun voi luottaa taloushallinnon hoituvan moitteettomasti, johdolta vapautuu aikaa keskittyä esimerkiksi liiketoiminnan kehittämiseen”, Kim muistuttaa.

About the Author